Uudelleenkäytön aika on nyt!

Uudelleenkäyttö on tuotteen tai sen osan käyttämistä uudelleen samaan tarkoitukseen kuin mihin se on alun perin suunniteltu. Siksi pelkästään sana kierrätys tai materiaalien uusiokäyttö ei ole kuvaavaa, kyse on viime kädessä siitä, että luonnosta ihmisten käyttöön otetut raaka-aineet tulisi pitää käytössä mahdollisimman pitkään.

Uudelleenkäyttö on keskeinen osa kiertotaloutta. Kun tuotteet ja tavarat pysyvät käytössä, vähenevät sekä neitseellisten luonnonvarojen tarve että jätemäärät. Lisäksi uudelleenkäyttö luo työpaikkoja ja se tukee heikommassa asemassa olevia ihmisiä.

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen vetämässä Circwasten osahankkeessa edistetään uudelleenkäyttöä ja kootaan valtakunnallista uudelleenkäyttötoimijoiden verkostoa.

© Ville Jäppinen

Ajankohtaista

Uutisia uudelleenkäytöstä

Lisää asiaa uudelleenkäytöstä

Kierrätyskeskuksen ja Suomen ympäristökeskuksen luotsaamassa paneelikeskustelussa olivat mukana Vaatepuun perustaja Soile-Maria Linnemäki, somevaikuttaja Aku Varamäki @planetaarinenvaatekaappi, erityisneuvonantaja Tuovi Kurttio Kierrätyskeskuksesta ja erikoistutkija Helena Dahlbo SYKEstä. Keskustelua johti tutkija Tero Heinonen SYKEstä ja se järjestettiin uudessa Second Hand Marketissa, joka sijaitsee kauppakeskus REDIssä Helsingin Kalasatamassa.

Lisätietoja

Hankepäällikkö Katja Viberg, Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy, katja.viberg@kierratyskeskus.fi

 

Julkaistu 8.12.2022 klo 9.17, päivitetty 19.3.2024 klo 12.48
  • Tulosta sivu