Hyppää sisältöön

Kehitämme yhdessä ratkaisuja kiertotalouteen!

Tarjoamme tutkimukseen ja asiantuntemukseen perustuvaa tietoa, työkaluja ja ratkaisuja kiertotalouden edistämiseksi Suomessa.

Uutta sivuillamme: PlastLIFE

PlastLIFE on laaja kansallinen yhteistyöhanke, joka edistää muovien kestävää kiertotaloutta. Tutustu hankkeeseen!

Ajankohtaista

Kuvassa jätteitä liukuhihnalla.
Voisiko sekajätteen lajittelu laitoksissa nostaa kierrätysastetta? 19.4.2024
Suomi on pahasti jäljessä EU:n asettamista kierrätystavoitteista yhdyskuntajätteille sekä muovipakkausjätteille ja uusille kierrätystä lisääville ratkaisuille on tarvetta.
Lue lisää
PlastLIFE-seminaari
PlastLIFE-seminaari 24.4. 25.3.2024
Webinaarissa käsitellään muovin kestävää kiertotaloutta maatalousmuovien, kierrätyksen ja roskaamisen ehkäisyn näkökulmasta.
Lue lisää
img
Päivittäistavarakaupan jäte sisältää kierrätyskelpoisia materiaaleja ja kierrätyspotentiaalia on merkittävästi 5.2.2024
Yhdyskuntajätteiden syntymääristä ja kierrätyspotentiaalista eri toimialoilla tarvitaan lisää tietoa, jotta jätteiden määrää saadaan vähennettyä ja kierrätystä lisättyä tehokkaasti.
Lue lisää
img
Vastuullisuus pienentää ruokahävikkiä 5.2.2024
Suurin osa ruokahävikistä on turhaa. Sen puolittaminen kuntien ateriapalveluissa on realistinen tavoite, mutta se vaatii useita keinoja.
Lue lisää
img
CircBrief: Kiertotalouden tiekartassa on järkeä 4.1.2024
Tässä CircBriefissä esitellään kunnallisten ja alueellisten tiekarttatekijöiden näkemyksiä kiertotalouden tiekartoista sekä kokemuksia niiden laadinnasta.
Lue lisää
PlastLIFE 27.11.2023 Sari Kauppi
PlastLIFE-hanke esittäytyi muovin kiertotalousseminaarissa 21.12.2023
Enabling the Circular economy of plastics -yhteisseminaari kokosi espoolaisen auditorion täyteen muoviasiantuntijoita 27.11. Tilaisuudessa kuultiin esityksiä muovin tuotesuunnittelusta ja logistiikasta.
Lue lisää
img
Circwaste-hanke loppuu, mutta kiertotaloustyö jatkuu! 20.12.2023
Maailma on muuttunut seitsenvuotisen hankkeen aikana, mutta tarve tiedostavalle ja määrätietoiselle kiertotaloustyölle pysyy – ja työ jatkuu hankkeen synnyttämissä uusissa hankkeissa, verkostoissa ja seuranta-aineistoissa.
Lue lisää
Ocean Wash
Roskataide ravistelee muovien uusiokäyttöön 12.12.2023
Arvoton ja käytetty muovituote voidaan nähdä uudella tavalla, jos sille annetaan uusi merkitys materiaalin uusiokäytön avulla.
Lue lisää
Kaikki ajankohtaiset

Circblog – Kaikille avoin ajatuskierrättämö

Kriittiset raaka-aineet ovat erityisen tärkeitä mm. teollisuudenaloilla ja teknologioissa, joita tarvitaan vihreän siirtymän edistämisessä. Niiden kysynnän onkin ennustettu merkittävästi kasvavan vihreän siirtymän myötä, kirjoittavat Johanna Suikkanen ja Topi Turunen Circblogissaan.

CircBrief – kiertotalouden parhaita käytäntöjä tiiviissä paketissa!

Tarvitsetko kättä pidempää? CircBrief -julkaisuissa esittelemme suosituksia ja hyviä käytäntöjä kiertotalouden eri teemoihin liittyen.

loikka spessunoston kuva

Vaikuttavien ratkaisujen tietopankki – Kestävyysloikka.fi

Etsitkö kiinnostavia kiertotaloustekoja tai haluatko tuoda oman tekosi esille! Kestävyysloikka on kaikille avoin tietopankki ja jakamisalusta edistyksellisille ilmasto-, kiertotalous- ja luontoratkaisuille! 

Osaamisen näyteikkuna kiertotalouteen – tutustu osahankkeisiin!

Circwaste-hankkeessa toteutetaan lähes 20 osahanketta, jotka tuottavat konkreettisia tuloksia. Toiminta keskittyy Pohjois-Karjalaan, Keski-Suomeen, Etelä-Karjalaan ja Lounais-Suomeen.

Kopioi ja kierrätä hyvät ideat
Otetaan yhdessä Materiaaliloikka
Avataan osaamisen näyteikkuna
Tehdään Suomesta kiertotalouden ykkönen
  • Tulosta sivu