Muoviteollisuuden sivuvirrat uudeksi tuotteeksi

Uutinen 3.5.2024 klo 15.37

Muoviteollisuuden sivuvirtaa käytettiin uuden muovituotteen raaka-aineena ja näin tehostettiin ylijäävän materiaalin hyödyntämistä. Ensimmäiseksi pilottituotteeksi valikoitui eläimille, etenkin koirille, tarkoitettu korvasuppilo, joka on suunniteltu PlastLIFE-projektin puitteissa.

Kuvassa kaksi koirien korvien tutkimusta varten valmistettua mustaa muovista korvasuppiloa eläinlääkäreiden käyttöön.
Kehitetty tuote on eläinlääkäreiden käyttämä muovinen korvasuppilo, jolla tutkitaan koirien korvakäytäviä. Se on valmistettu muovituotteiden valusta yli jääneestä raaka-aineesta. © Kuva: Plastone

Aiemmin käyttämättä jäänyt muovi talteen ja käyttöön uuteen tuotteeseen

Muovin sopimusvalmistaja Plastone Oy on tutkinut PlastLIFE-hankkeessa muoviteollisuuden sivuvirtojen keräämistä ja hyödyntämistä teollisessa mittakaavassa ja suunnitellut, valmistanut ja lanseerannut markkinoille uuden tuotteen.

– Hyvälaatuiselle, kestävästi tuotetulle ja laadukkaalle korvasuppilolle on kysyntää, kertoo Jari Vuorinen Plastonelta.

Lähiympäristön valmistajilta on kerätty tuotannon sivuvirtoja, joista tiedetään tarkkaan, mikä niiden koostumus on. Raaka-aineen hyvästä laadusta voidaan olla varmoja. Kerätyt muovikappaleet jauhetaan pieniksi palasiksi, sulatetaan uudestaan ja materiaalista valmistetaan suoraan uusia tuotteita. Raaka-aine saadaan hyödynnettyä aiempaa tehokkaammin ja neitseellisen fossiilisen raaka-aineen tarve vähenee.

Lue lisää

Plastonen työstä PlastLIFE-hankkeessa

Lisätietoja 

toimitusjohtaja Jari Vuorinen, etunimi.sukunimi@saxo.fi


  • Tulosta sivu